Avond


Every time someone tells me how sharp my photos are, I assume that it isn’t a very interesting photograph. If it were, they would have more to say – Author Unknown


Na het vastleggen van een mooie zonsondergang bergen veel fotografen vaak hun camera op. Maar eigenlijk begint het daarna pas echt. Het beste moment om ’s avonds te beginnen met fotograferen is ongeveer een uur voor zonsondergang.
Vanaf dat moment verandert het licht continue. Het licht wordt eerst geler van kleur. De zon gaat lager aan de hemel staan en het licht valt steeds horizontaler en de kracht neem langzaam af. Prachtige momenten om te fotograferen, maar wat je vooral moet doen is blijven doorgaan en wel zeker tot een uur na zonsondergang> Dan is er nog genoeg kleur in de lucht om een interessante foto te maken. De kleur begint dan langzaam te veranderen van geel naar blauw en dit blauw is uitstekend te combineren met kunstlicht. Ideaal voor fotografie in de stad. Neon borden, autolichten en spotjes die belangrijke gebouwen uitlichten.